Telefon: 71 343 26 15
0
Brak produktów w koszyku.
WYSPA Kwartalnik Literacki nr 4/2017 - Suplement - Opracowanie zbiorowe

WYSPA Kwartalnik Literacki nr 4/2017 - Suplement

Wydawnictwo: Biblioteka Analiz
ISBN:
Język: Polski
Data wydania: grudnia 2017
Liczba stron: 82
Rozmiar pliku: 15,6 MB
Zabezpieczenie: Brak
Cena katalogowa:
0,01 zł
Nasza cena:
0,01 zł

Dostępne formaty plików:

PDF

"Suplement” to bezpłatny dodatek do 4/2017 numeru "Kwartalnika Literackiego Wyspa".

Esej

  • Janusz Drzewucki: Między alfą a omegą (O późnej poezji Wisławy Szymborskiej)
  • Michał Piętniewicz: Raport o stanie najnowszej polskiej poezji

Laudatio

  • Prof. Ryszard Nycz:Nagroda Długosza dla prof. Przemysława Czaplińskiego
  • Rafał Skąpski: Nagroda Literacka m. st. Warszawy dla Grzegorza Piątka

Proza

  • Michał Szablewski:  Słoń C.
  • Anna Kolimaga:  Bo mordercy się nie wierzy

Wywiad

  • Dziedziczna żądza kolekcjonerstwa. Z prof. Dorotą Folgą-Januszewską rozmawia Piotr Dobrołęcki
  • Dzieje grzechu Stefana Żeromskiego. Z prof. Zdzisławem Jerzym Adamczykiem, autorem książki Manipulacje i tajemnice. Zagadki późnej biografii Stefana Żeromskiego rozmawia Tomasz Zbigniew Zapert

Poezja

  • Bartosz Suwiński:  Palenisko / Aurora / Zaraz przebiśnieg / Pasaż / Gościniec
  • Jarosław Górski: Psalm 1, czyli w drogę! / Niedowiarek / Nocka  / Klątwa /
    Psalm 137, Nad strumykiem /  Wzrok bazyliszka / Mgła / Przeowoce /
    Straszne samce / Dziwaczne stworzenie / Podróż / Stary król / Piosenka łakomczucha
  • Andrzej Szupelak: *** [jak wspaniale] /  *** [długa noc] / *** [czekam] /
    *** [mój mały synek] / *** [jest w Krakowie] / ***[całkiem] / *** [śniąc] / ***[tęga tancerka] / *** [a poranki są już] / *** [siedzimy] / *** [czwartkowy poranek] / w kawiarni / wolno mi / *** [kiedy]

Nasi autorzy

Szybki kontakt

tel: 71 343 26 15
kom: 538 392 004
kontakt@czytio.pl
poniedziałek - piątek 09:00 - 16:00
ul. Lelewela 4
53-505 Wrocław
Korzystamy z plików cookies w celu sprawnej realizacji usług i poprawnego działania strony.
Możesz określić sposób przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Więcej informacji znajdziesz tutaj »