Warzywa. Lecznicze właściwości. Porady lekarza rodzinnego - Anna Kubanowska

Warzywa. Lecznicze właściwości. Porady lekarza rodzinnego

Anna Kubanowska

1,71 zł

Dostępne formaty plików: PDF

Wydawnictwo Literat
ISBN 978-83-7898-438-2
Data wydania 2013
Język: Polski
Liczba stron: 36
Rozmiar pliku: 6,4 MB
Zabezpieczenie: Znak wodny
1,71 zł

Dostępne formaty plików: PDF

Opis

Poznaj właściwości lecznicze najpopularniejszych warzyw, a także ich zastosowanie w kuchni i kosmetyce. Znajdziesz tu również informacje na temat tego, jak wzmocnić odporność organizmu, jak zdrowo się odżywiać, jaka żywność może osłabiać organizm, jak właściwie przygotowywać dania z warzyw. Poradnik skierowany jest do każdego, kto chce zadbać o swoje zdrowie i pragnie uważniej przyjrzeć się codziennej diecie. Polecamy również e-booki: „Owoce. Lecznicze właściwości”, „Owoce egzotyczne”.

Spis treści

Wstęp 1

Zdrowe odżywianie – wskazówki na co dzień 1

Jak wzmocnić odporność organizmu? 2

Jaka żywność może osłabiać organizm? 3

Dlaczego warto jeść warzywa? 4

Jak przygotowywać dania z warzyw? 5

Terapia sokami ze świeżych warzyw 6

Warzywa 8

Brokuł 9

Burak czerwony 10

Cebula 13

Chrzan 15

Czosnek 16

Fasola 19

Kapusta 22

Karczoch 24

Marchew 25

Papryka 27

Pietruszka 30

Rzodkiew czarna 31

Korzystamy z plików cookies w celu sprawnej realizacji usług i poprawnego działania strony.
Możesz określić sposób przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Więcej informacji znajdziesz tutaj »