Uwarunkowania handlu detalicznego żywnością ekologiczną - Joanna Smoluk-Sikorska

Uwarunkowania handlu detalicznego żywnością ekologiczną

Joanna Smoluk-Sikorska

29,88 zł

Dostępne formaty plików: PDF

Wydawnictwo Difin
ISBN 978-83-7930-332-8
Data wydania lipiec 2014
Język: Polski
Liczba stron: 175
Rozmiar pliku: 5,1 MB
Zabezpieczenie: Znak wodny
29,88 zł

Dostępne formaty plików: PDF

Opis

Przedmiotem książki są problemy związane z handlem detalicznym żywnością ekologiczną. W szczególności zostały omówione podstawowe kanały detalicznej dystrybucji ekoproduktów, czynniki warunkujące poprawę dostępności i wzrost asortymentu żywności ekologicznej,

Spis treści

Wstęp

Rozdział 1. Znaczenie rolnictwa ekologicznego

1.1. Istota i korzyści rolnictwa ekologicznego

1.3. Rolnictwo ekologiczne jako element polityki rolnej

1.4. Aktualny stan rolnictwa ekologicznego na świecie

1.5. Rynek żywności ekologicznej

Rozdział 2. Uwarunkowania rolnictwa ekologicznego w Polsce

2.1. Przesłanki przyrodnicze, ekonomiczne i społeczne rozwoju rolnictwa ekologicznego

2.2. Regulacje prawne ekologicznych metod produkcji

2.3. Instrumenty wsparcia gospodarstw ekologicznych

2.4. Zmiany ilościowe w rolnictwie ekologicznym

Rozdział 3. Handel detaliczny żywnością ekologiczną

3.1. Specyficzne cechy dystrybucji i handlu żywnością ekologiczną

3.2. Organizacja sprzedaży żywności ekologicznej w placówkach handlowych

3.3. Poziom i zróżnicowanie oferty asortymentowej

3.4. Związki handlu detalicznego ekożywnością z dostawcami

3.5. Wybrane instrumenty marketingu

3.6. Polityka cenowa

3.7. Perspektywy rozwoju handlu detalicznego i rynku żywności ekologicznej

Zakończenie

Literatura

Korzystamy z plików cookies w celu sprawnej realizacji usług i poprawnego działania strony.
Możesz określić sposób przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Więcej informacji znajdziesz tutaj »