Toksyczne szczawiany - Sally Norton

Toksyczne szczawiany

Sally Norton

74,70 zł

Dostępne formaty plików: MOBI, PDF, EPUB

Wydawnictwo Vital
ISBN 978-83-8272-751-7
Data wydania 29 marca 2024
Język: Polski
Liczba stron: 476
Rozmiar pliku: 8,3 MB
Zabezpieczenie: Znak wodny
Fragment: Pobierz fragment MOBI
Język: Polski
Liczba stron: 476
Rozmiar pliku: 4,2 MB
Zabezpieczenie: Znak wodny
Fragment: Pobierz fragment PDF
Język: Polski
Liczba stron: 476
Rozmiar pliku: 3,5 MB
Zabezpieczenie: Znak wodny
Fragment: Pobierz fragment EPUB
74,70 zł

Dostępne formaty plików: MOBI, PDF, EPUB

Opis

Jesteś zwolennikiem diety roślinnej? Chętnie sięgasz po szpinak lub buraki? Uważaj! Wiele produktów roślinnych zawiera szkodliwe szczawiany, które prowadzą do poważnych schorzeń. Ból stawów, choroby jelit, kamienie nerkowe to tylko niektóre z nich. W tej sytuacji konieczne jest oczyszczanie organizmu, ze szczególnym uwzględnieniem oczyszczania nerek (szczawiany są przyczyną kamicy nerkowej). Dzięki tej książce dowiesz się, jak to zrobić. Oprócz tego nauczysz się prawidłowo dobierać produkty żywnościowe oraz zadbasz o zdrowe kości. Stosując się do rad Autorki, nie będziesz już patrzył z niepokojem na wyniki badania szczawianów wapnia w moczu. Jak usunąć szczawiany z organizmu, przyczynę wielu poważnych chorób i dolegliwości.

Spis treści

Podziękowania

Spis tabel

Wprowadzenie kiedy „zdrowe” jest niezdrowe

Część 1: jak szczawiany szkodzą zdrowiu

Rozdział 1. Żywność służąca zdrowiu czy może katastrofa zdrowotna?

Rozdział 2. Szczawiany, czyli broń roślin

Rozdział 3. Ile to za dużo?

Rozdział 4. Toksyczne urojenia i niepokojące tendencje

Rozdział 5. Wiele twarzy trucizny

Rozdział 6. Dlaczego wiemy tak mało o przeciążeniu szczawianami?

Rozdział 7. Zagmatwana mnogość objawów i brak dobrych testów

Rozdział 8. W jaki sposób dieta nasila przeciążenie szczawianami

Rozdział 9. Jak szczawiany się kumulują

Rozdział 10. Objawy i syndromy

Rozdział 11. Usuwanie szczawianów z organizmu

Część 2: program diety niskoszczawianowej

Rozdział 12. Ocena poziomu zatrucia szczawianami

Rozdział 13. Przejście etapowe

Rozdział 14. Zmiana diety

Rozdział 15. Powrót do zdrowia

Rozdział 16. Kontynuacja

Źródła

Przypisy końcowe

Indeks

O autorce

 

Korzystamy z plików cookies w celu sprawnej realizacji usług i poprawnego działania strony.
Możesz określić sposób przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Więcej informacji znajdziesz tutaj »