Rzepak. Identyfikacja agrofagów i niedoborów pokarmowych oraz innych czynników - Opracowanie zbiorowe

Rzepak. Identyfikacja agrofagów i niedoborów pokarmowych oraz innych czynników

Opracowanie zbiorowe

35,00 zł

Dostępne formaty plików: PDF

Wydawnictwo
ISBN 978-83-958358-0-3
Data wydania 2020
Język: Polski
Liczba stron: 256
Rozmiar pliku: 59,1 MB
Zabezpieczenie: Brak
35,00 zł

Dostępne formaty plików: PDF

Opis

Książka „Atlas Rzepak. Identyfikacja agrofagów, niedoborów pokarmowych i innych czynników” pod redakcją prof. dr hab. Marka Mrówczyńskiego i dr inż. Przemysława Strażyńskiego to kompendium wiedzy na temat tej uprawy. W publikacji znajdują się informacje na temat chwastów, szkodników i chorób i fitoplazm, ich występowanie, opisy, szkodliwość, a także sposobach ograniczania. Opisane zostały szkodniki pojawiające się w magazynach rzepaku. W książce znajdują się opisy niedoborów pokarmowych, a także rola i znaczenie plonotwórcze makro – i mikroelementów. W Atlasie Rzepak zostały zawarte również zagadnienia związane z doborem i hodowlą odmian, niechemiczną ochroną roślin, organizmami pożytecznymi, a także czynnikami abiotycznymi mającymi wpływ na wzrost i rozwój rzepaku. Pozycja zawiera 256 stron opisów i około 300 fotografii, które pozwalają producentom rolnym na wykorzystanie wiedzy w swoich gospodarstwach.

Korzystamy z plików cookies w celu sprawnej realizacji usług i poprawnego działania strony.
Możesz określić sposób przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Więcej informacji znajdziesz tutaj »