Polska kuchnia koszerna - Rebeka Wolff

Polska kuchnia koszerna

Rebeka Wolff

12,81 zł

Dostępne formaty plików: PDF

Wydawnictwo Armoryka
ISBN 978-83-8064-138-9
Data wydania 15 luty 2016
Język: Polski
Liczba stron: 176
Rozmiar pliku: 15,9 MB
Zabezpieczenie: Znak wodny
12,81 zł

Dostępne formaty plików: PDF

Opis

Rebeka Wolff, Polska kuchnia koszerna, żydowskie gospodarstwo domowe, potrawy, przetwory, przepisy kulinarne. W książce: O urządzeniu koszernego gospodarstwa. O urządzeniach i przygotowaniach na sobotę i na święta. O urządzeniach i przygotowaniach na święta wielkanocne (Pessach). O koszerowaniu mięsa i drobiu. O obchodzeniu się z wszelkiem mięsem, drobiem przed gotowaniem, smażeniem i pieczeniem. O obchodzeniu się z wszelkiemi jarzynami przed gotowaniem. O obchodzeniu się z wszelkiemi owocami, krupami i grzybami przed gotowaniem i smażeniem. O obchodzeniu się z rybą przed gotowaniem, pieczeniem i smażeniem. O gotowaniu wszelkiego mięsiwa i drobiu, używanego do rosołów. Potrawy z mięsa i drobiu. Potrawy z jarzyn i ziemniaków. Potrawy z owoców, grzybów, kasz, mąki i jaj. Pasztety. Desery, ciasta, torty, ciasteczka. Potrawy z ryb. Kompoty i sałaty. Galarety, kremy, soki. Smażenie i marynowanie owoców. Sosy. Napoje. I wiele, wiele innych przepisów na smaczne potrawy. Najwiekszy łasuch znajdzie tu cos dla swojego podniebienia.

Korzystamy z plików cookies w celu sprawnej realizacji usług i poprawnego działania strony.
Możesz określić sposób przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Więcej informacji znajdziesz tutaj »