Pismo. Magazyn Opinii 02/2024 - Michał Potocki

Pismo. Magazyn Opinii 02/2024

Michał Potocki

12,00 zł

Dostępne formaty plików: PDF, EPUB

Wydawnictwo
ISBN
Data wydania 7 luty 2024
Język: Polski
Liczba stron: 101
Rozmiar pliku: 18,0 MB
Zabezpieczenie: Znak wodny
Fragment: Pobierz fragment PDF
Język: Polski
Liczba stron: 101
Rozmiar pliku: 6,0 MB
Zabezpieczenie: Znak wodny
Fragment: Pobierz fragment EPUB
12,00 zł

Dostępne formaty plików: PDF, EPUB

Opis

W lutym sprawdzamy, jaki jest los 355 kilogramów śmieci, które – statystycznie – każdy z nas produkuje rocznie. Czy ich składowanie jest bezpieczne? Co dzieje się ze składowiskami odpadów? Mało kto zaprząta sobie tym głowę, a problem nieodpowiedniej rekultywacji jest w Polsce poważny. Poza tym w numerze patrzymy między innymi na kolorowe płótna Marka Rothko i z klownami odwiedzamy w szpitalach małych pacjentów.

 

W najnowszym wydaniu polecamy również:

  • esej Michała Potockiego, w którym sprawdza on, jak dziś funkcjonuje Ukraina ogarnięta wojną,
  • reportaż Michaela Schulmana o Hollywood, podwójnych standardach i wyścigu po Oscara,
  • opowiadanie Aleksandry Zielińskiej i fragment debiutanckiej powieści Marty Hermanowicz.

Pismo. Magazyn Opinii. 02/2024

Karolina Lewestam – Bach w smogu – Rozmowy z K.

Edward Pasewicz – 11 lutego 2002

Amadeusz Świerk – Jurek, Georges – W Kadrze z cyklu Jedni z nas

Aleksandra Zielińska – Pieśń wieloryba

Michał Szczęch – Soczewka Pisma: Rekultywacja po polsku

Katarzyna Nandzik – […]

Damian Nowicki – Żadnej nadgrywki, tylko goły człowiek

Andrzej Sosnowski – Czym jest poezja

Tomasz Kontny, Błażej Qrjusz Kurowski – Gwiazdy

Michał Potocki – Ukraina walczy i politykuje

Mateusz Roesler – Apteczka. Co w niej trzyma Kasia Smutniak?

Sylwia Zientek – Obecność

Zofia Płoska-Czartoryska – W Ramach Pisma: Tau Lewis, Angelus Mortem

Michael Schulman – Największa ze wszystkich gwiazd

Marta Hermanowicz – Koniec

Zuzanna Kowalczyk – À propos śmieci

Korzystamy z plików cookies w celu sprawnej realizacji usług i poprawnego działania strony.
Możesz określić sposób przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Więcej informacji znajdziesz tutaj »