Obżartuchy i opilce. Przewodnik po stołach, garach i innych krainach wielkiej I Rzeczypospolitej -

Obżartuchy i opilce. Przewodnik po stołach, garach i innych krainach wielkiej I Rzeczypospolitej

44,93 zł

Dostępne formaty plików: MOBI, EPUB

Wydawnictwo Fabryka Słów
ISBN 978-83-67949-98-9
Data wydania 30 sierpnia 2024
Język: Polski
Liczba stron: 480
Rozmiar pliku: 15,9 MB
Zabezpieczenie: Znak wodny
Fragment: Pobierz fragment MOBI
Język: Polski
Liczba stron: 480
Rozmiar pliku: 7,3 MB
Zabezpieczenie: Znak wodny
Fragment: Pobierz fragment EPUB
44,93 zł

Dostępne formaty plików: MOBI, EPUB

Opis

Co myślisz, gdy słyszysz „kuchnia staropolska”? Wiadomo, karczma „U Sarmaty” na wakacjach w Borach Tucholskich. Bigos. Placek po zbójnicku. I te kluski, które babcia robiła w niedzielę. Tyle tylko, że to wszystko nie ma nic wspólnego z tym, jak jadali nasi przodkowie. A to, jak jadali, odzwierciedlało też to, jak żyli.

Wyrusz z Jackiem Komudą w fascynującą podróż. Kulinarną, geograficzną, historyczną. Posłuchaj o tym, jak wyglądało życie, poczuj, co płynęło w żyłach naszych przodków. Bo półmiski i garnki to tylko pretekst. To będzie podróż przez żołądek do... wiedzy.