Kuchnia: Krok po kroku - Wędliny domowe - Elżbieta Strylczuk - Kłucińska

Kuchnia: Krok po kroku - Wędliny domowe

Elżbieta Strylczuk - Kłucińska

2,56 zł

Dostępne formaty plików: PDF

Wydawnictwo E-bookowo
ISBN 978-83-938147-4-9
Data wydania 2013
Język: Polski
Liczba stron: 44
Rozmiar pliku: 5,8 MB
Zabezpieczenie: Znak wodny
2,56 zł

Dostępne formaty plików: PDF

Opis

Jest to poradnik w jaki sposób wykonać domowym sposobem wędliny. W dobie szybkich posiłków i wędlin nie całkiem mięsnych , domowe "co nie co na kanapkę"jest alternatywą do sklepowych produktów . Wykonując je sami mamy pewność że spożywamy 100% mięsne wędliny.

Spis treści

 

Wędliny peklowane

 

schab a la Polędwica Sopocka....................5

szynka....................................................7

łopatka................................................ .10

schab faszerowany..................... ............ 12

Kiełbasy

kiełbasa biała ….............................  .......14

kiełbasa krakowska …..............................15

kiełbasa wieprzowo-drobiowa.................... 17

kiełbasa paprykowa …............................. 20

parówki domowe............................ ....... .22

Pieczenie

pieczona karkówka................................. 25

pieczona szynka.............................. ...... 29

schab w mleku duszony........................... 27

pasztet świąteczny...................................31

Inne

pasztetowa............................................ 33

salceson.................................................36

wątrobianka............................................38

mielonka z galaretką...............................40

kaszanka................................................41

Korzystamy z plików cookies w celu sprawnej realizacji usług i poprawnego działania strony.
Możesz określić sposób przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Więcej informacji znajdziesz tutaj »