Kuchnia: krok po kroku. Drób - Elżbieta Strylczuk - Kłucińska

Kuchnia: krok po kroku. Drób

Elżbieta Strylczuk - Kłucińska

2,56 zł

Dostępne formaty plików: PDF

Wydawnictwo E-bookowo
ISBN 978-83-938147-0-1
Data wydania 2013
Język: Polski
Liczba stron: 47
Rozmiar pliku: 2,2 MB
Zabezpieczenie: Znak wodny
2,56 zł

Dostępne formaty plików: PDF

Opis

Książka jest napisana w formie kursu, który pokazuje i opisuje krok po kroku każdą czynność, przy dzieleniu drobiu na części oraz luzowaniu kości, które jest niezbędne do przyżądzenia faszerowanego kurczaka oraz galantyn drobiowych. Zawiera kilka przykładowych przepisów kulinarnych, sporządzanych krok po kroku. Każdy krok jest ilustrowany zdjęciem.

Spis treści

NARZĘDZIA

SPRAWIANIE DROBIU

- Oddzielanie ćwiartek od korpusu

- Oddzielanie skrzydeł od korpusu

- Wycinanie piersi (filetowanie)

PORCJOWANIE

- Dzielenie ćwiartek

- Dzielenie skrzydeł

LUZOWANIE KOŚCI

PRZEPISY

- Kaczka faszerowana

- Golonka z indyka

- Skrzydełka w bazylii

- Kurczak w sosie jogurtowym

- Miodowe kęski

- Roladki z szynką, ogórkiem i marchewką

- Rosół

Korzystamy z plików cookies w celu sprawnej realizacji usług i poprawnego działania strony.
Możesz określić sposób przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Więcej informacji znajdziesz tutaj »