Kuchnia diabetyków - Barbara Jakimowicz-Klein

Kuchnia diabetyków

Barbara Jakimowicz-Klein

12,55 zł

Dostępne formaty plików: PDF

Wydawnictwo Astrum Media
ISBN 978-83-63758-63-9
Data wydania maj 2014
Język: Polski
Liczba stron: 153
Rozmiar pliku: 2,7 MB
Zabezpieczenie: Znak wodny
12,55 zł

Dostępne formaty plików: PDF

Opis

E-book – "Kuchnia diabetyków". Seria zdrowie. Zdrowe diety

Cukrzyca - choroba cywilizacyjna - dotyka coraz więcej osób, zarówno młodych, jak i starszych. To cena, jaką płacimy za coraz wyższy poziom życia. Jej rozwojowi sprzyjają podstawowe błędy żywieniowe, siedzący tryb życia, nerwowość. Co powinniśmy wiedzieć na temat tego schorzenia, czy i w jaki sposób można zapobiegać cukrzycy oraz jaką rolę w tej chorobie odgrywa dieta? Tym zagadnieniom poświęcona jest niniejsza książka. Jej autorka, Barbara Jakimowicz-Klein, chce pomóc osobom chorym zrozumieć istotę cukrzycy i przeciwdziałać jej skutkom. Przede wszystkim jednak skupia się na diecie jako ważnym składniku terapii. Żywienie człowieka chorego musi bowiem zapewnić mu nieskrępowany rozwój organizmu, możność wykonywania pracy, a także dobre samopoczucie. W Kuchni diabetyków znajdą zatem Państwo najnowsze zalecenia dotyczące właściwego odżywiania się w cukrzycy oraz przepisy na potrawy dozwolone w diecie cukrzycowej, zarówno receptury na dania proste, jak i na bardziej wykwintne - wszystkie i smaczne i zdrowe. Z pewnością warto zajrzeć do tego poradnika!

Korzystamy z plików cookies w celu sprawnej realizacji usług i poprawnego działania strony.
Możesz określić sposób przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Więcej informacji znajdziesz tutaj »