Jadalne rośliny dziko rosnące. Lecznicze właściwości i składniki odżywcze 200 gatunków polskich roślin - Steffen Guido Fleischhauer

Jadalne rośliny dziko rosnące. Lecznicze właściwości i składniki odżywcze 200 gatunków polskich roślin

Steffen Guido Fleischhauer

59,50 zł

Dostępne formaty plików: PDF, MOBI, EPUB

Wydawnictwo Vital
ISBN 978-83-8168-600-6
Data wydania 30 maja 2014
Język: Polski
Liczba stron: 340
Rozmiar pliku: 12,6 MB
Zabezpieczenie: Znak wodny
Fragment: Pobierz fragment PDF
Język: Polski
Liczba stron: 485
Rozmiar pliku: 144,6 MB
Zabezpieczenie: Znak wodny
Fragment: Pobierz fragment MOBI
Język: Polski
Liczba stron: 485
Rozmiar pliku: 62,2 MB
Zabezpieczenie: Znak wodny
Fragment: Pobierz fragment EPUB
59,50 zł

Dostępne formaty plików: PDF, MOBI, EPUB

Opis

W przyrodzie występuje szeroki wybór dziko rosnących roślin jadalnych. Mogą one wzbogacić nasz jadłospis i charakteryzują się wysoką zawartością cennych substancji odżywczych i leczniczych. Obecnie w zdecydowanej większości stanowią one pożywienie, którego nigdzie nie można kupić, które możesz sam nazbierać, przyrządzić i delektować się ich smakiem. Książka ta jest łatwym w zastosowaniu przewodnikiem. Znajdziesz w niej informacje o 200 najważniejszych i najbardziej u nas rozpowszechnionych dziko rosnących roślinach jadalnych wraz z ich ilustracjami. Uzyskasz szczegółowe dane dotyczące tego, jakie części roślin można zbierać o danej porze roku i w jaki sposób je wykorzystać. Nauczysz się także rozpoznawać trujące rośliny, które można pomylić z jadalnymi. Zdrowie i smak z natury.

Spis treści

Wprowadzenie

Opisy roślin

Uwaga, niebezpieczeństwo pomyłki!

Tabela okresu zbiorów

Ważne substancje roślinne

Bibliografia

Alfabetyczny spis roślin

Korzystamy z plików cookies w celu sprawnej realizacji usług i poprawnego działania strony.
Możesz określić sposób przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Więcej informacji znajdziesz tutaj »