Domowa spiżarnia - Opracowanie zbiorowe

Domowa spiżarnia

Opracowanie zbiorowe

39,00 zł

Dostępne formaty plików: PDF

Wydawnictwo
ISBN 978-83-66482-17-3
Data wydania 1 października 2019
Język: Polski
Liczba stron: 161
Rozmiar pliku: 42,1 MB
Zabezpieczenie: Znak wodny
39,00 zł

Dostępne formaty plików: PDF

Opis

Domowe przetwory to doskonały, praktyczny sposób na urozmaicenie codziennej diety. Dzięki nim w środku zimy możemy cieszyć się smakiem słonecznych owoców i pełnych wartości odżywczych warzyw. Własnoręcznie przygotowywane przetwory są wolne od sztucznych dodatków i stanowią nieocenione źródło witamin. Książka zawiera cenne porady i opisy różnorodnych sposobów przygotowywania przetworów, a także ciekawe receptury, zarówno tradycyjne, jak i nowatorskie, wyróżniające się zaskakującymi smakami i połączeniami składników.

Spis treści

PRZETWORY W SŁOIKACH 4

GALARETKI GOTOWANE 8

GALARETKI SUROWE 12

DŻEMY 14

MARMOLADY 28

POWIDŁA 38

KISZONKI 46

MARYNATY 58

PASTY I CHUTNEYE 70

WARZYWA I OWOCE UTRWALANE CUKREM 78

SERY I NABIAŁ 96

TWARÓG 102

SER SUSZONY 105

SERY PODPUSZCZKOWE, CZYLI ŻÓŁTE 106

OSCYPEK, BUNDZ, BRYNDZA 110

PRZEPISY LITEWSKIE 112

MASŁO 114

CHLEBY I BUŁKI 120

CHLEBY NA ZAKWASIE 126

CHLEBY NA DROŻDŻACH 134

BUŁKI 150

INDEKS 158

Korzystamy z plików cookies w celu sprawnej realizacji usług i poprawnego działania strony.
Możesz określić sposób przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Więcej informacji znajdziesz tutaj »