Dieta ajurwedyjska – przepis na zdrowie - Laura Plumb, Laura Plumb

Dieta ajurwedyjska – przepis na zdrowie

Laura Plumb, Laura Plumb

69,60 zł

Dostępne formaty plików: EPUB, MOBI, PDF, EPUB, PDF, MOBI

Wydawnictwo Vital
ISBN 978-83-8272-065-5
Data wydania 22 października 2021
Język: Polski
Liczba stron: 236
Rozmiar pliku: 10,2 MB
Zabezpieczenie: Znak wodny
Fragment: Pobierz fragment EPUB
Język: Polski
Liczba stron: 236
Rozmiar pliku: 23,4 MB
Zabezpieczenie: Znak wodny
Fragment: Pobierz fragment MOBI
Język: Polski
Liczba stron: 236
Rozmiar pliku: 19,9 MB
Zabezpieczenie: Znak wodny
Fragment: Pobierz fragment PDF
Język: Polski
Liczba stron: 236
Rozmiar pliku: 10,2 MB
Zabezpieczenie: Znak wodny
Fragment: Pobierz fragment EPUB
Język: Polski
Liczba stron: 236
Rozmiar pliku: 19,9 MB
Zabezpieczenie: Znak wodny
Fragment: Pobierz fragment PDF
Język: Polski
Liczba stron: 236
Rozmiar pliku: 23,4 MB
Zabezpieczenie: Znak wodny
Fragment: Pobierz fragment MOBI
69,60 zł

Dostępne formaty plików: EPUB, MOBI, PDF, EPUB, PDF, MOBI

Opis

Stosując dietę ajurwedyjską i zasady zdrowego odżywiania, szybko i w prosty sposób możesz zwiększyć wewnętrzną energię, wzmocnić odporność, przyspieszyć oczyszczanie organizmu i podnieść sprawność umysłową. W książce tej znajdziesz kilkadziesiąt przepisów na smaczne potrawy, a także praktyczne wskazówki (m.in. test na dosze), dzięki którym dostosujesz starożytną wiedzę do współczesnego, zindywidualizowanego stylu życia. Ta skuteczna terapia naturalna przywróci ci zdrowie i umożliwi pozbycie się wielu uciążliwych chorób. Mając w pamięci zalecenia ajurwedy, podniesiesz jakość swojego życia i poczujesz pełnię szczęścia. Obudź w sobie moc naturalnego samouzdrawiania!

Spis treści

Wstęp

Część pierwsza. Twój elementarz ajurwedy

Rozdział pierwszy. Podstawowe koncepcje w ajurwedzie

Rozdział drugi. Ajurweda i pożywienie

Rozdział trzeci. Pięć kroków do ajurwedyjskiego odżywiania się

Część druga. Równoważące i uzdrawiające przepisy

Rozdział czwarty. Produkty i przyprawy

Rozdział piąty. Herbaty i toniki

Rozdział szósty. Śniadania

Rozdział siódmy. Smaczne i sycące obiady

Rozdział ósmy. Proste i lekkie kolacje

Rozdział dziewiąty. Ajurwedyjski przegląd ulubionych potraw

Rozdział dziesiąty. Kojące przysmaki i słodycze

Rozdział jedenasty. Przyprawy, pasty i sosy

Dodatek A. Wszechstronne spojrzenie na stany doszy

Dodatek B. Lista produktów sezonowych i równoważących dosze

Dodatek C. Substancje naszego wszechświata

Brudna Dwunastka i Czysta Piętnastka

Źródła

O Autorce