Dostępne formaty plików: MOBI, PDF, EPUB
Wydawnictwo | Vital |
ISBN | 978-83-8168-963-2 |
Data wydania | 28 czerwca 2021 |
Język: | Polski |
Liczba stron: | 356 |
Rozmiar pliku: | 6,4 MB |
Zabezpieczenie: | Znak wodny |
Fragment: | Pobierz fragment MOBI |
Język: | Polski |
Liczba stron: | 356 |
Rozmiar pliku: | 2,4 MB |
Zabezpieczenie: | Znak wodny |
Fragment: | Pobierz fragment PDF |
Język: | Polski |
Liczba stron: | 356 |
Rozmiar pliku: | 2,6 MB |
Zabezpieczenie: | Znak wodny |
Fragment: | Pobierz fragment EPUB |
Dostępne formaty plików: MOBI, PDF, EPUB
Starasz się zdrowo odżywiać. Czytasz etykiety i skład produktów? Czy jednak wiesz co oznaczają wszystkie E-? Czym jest skrobia modyfikowana? Co to jest maltodekstryna i czy szkodzi? Autor ujawnia szokującą prawdę o chemii w jedzeniu oraz skutkach nadmiernego spożywania barwników spożywczych, sztucznych dodatków i polepszaczy smaku. Chemia w w diecie zwiększa ryzyko nowotworów, sprzyja też powstawaniu chorób układu krążenia i trawiennego, alergii i stanów zapalnych. Z książki dowiesz się jakie choroby wywołuje Cola Light i aspartam. Dowiedz się, co o dodatkach do żywności sądzą eksperci. Książka zawiera też szczegółową listę chemicznych dodatków, wraz z produktami i skutkami dla organizmu. Od teraz będziesz wiedział jak uniknąć chemii w jedzeniu.
Szybsze starzenie się
Drapanie w gardle
Gorzka prawda
Resztki zębów w buzi
Masło dla ubogich
Tajemny składnik
Chemia w pożywieniu może zagrażać naszemu zdrowiu
Załączniki