Chemia w pożywieniu. Jak działają dodatki do żywności i dlaczego nam szkodzą - Hans-Ulrich Grimm, Hans-Ulrich Grimm, Hans-Ulrich Grimm

Chemia w pożywieniu. Jak działają dodatki do żywności i dlaczego nam szkodzą

Hans-Ulrich Grimm, Hans-Ulrich Grimm, Hans-Ulrich Grimm

44,40 zł

Dostępne formaty plików: EPUB, PDF, MOBI

Wydawnictwo Vital
ISBN 978-83-8168-963-2
Data wydania 28 czerwca 2021
Język: Polski
Liczba stron: 356
Rozmiar pliku: 2,6 MB
Zabezpieczenie: Znak wodny
Fragment: Pobierz fragment EPUB
Język: Polski
Liczba stron: 356
Rozmiar pliku: 2,4 MB
Zabezpieczenie: Znak wodny
Fragment: Pobierz fragment PDF
Język: Polski
Liczba stron: 356
Rozmiar pliku: 6,4 MB
Zabezpieczenie: Znak wodny
Fragment: Pobierz fragment MOBI
44,40 zł

Dostępne formaty plików: EPUB, PDF, MOBI

Opis

Starasz się zdrowo odżywiać. Czytasz etykiety i skład produktów? Czy jednak wiesz co oznaczają wszystkie E-? Czym jest skrobia modyfikowana? Co to jest maltodekstryna i czy szkodzi? Autor ujawnia szokującą prawdę o chemii w jedzeniu oraz skutkach nadmiernego spożywania barwników spożywczych, sztucznych dodatków i polepszaczy smaku. Chemia w w diecie zwiększa ryzyko nowotworów, sprzyja też powstawaniu chorób układu krążenia i trawiennego, alergii i stanów zapalnych. Z książki dowiesz się jakie choroby wywołuje Cola Light i aspartam. Dowiedz się, co o dodatkach do żywności sądzą eksperci. Książka zawiera też szczegółową listę chemicznych dodatków, wraz z produktami i skutkami dla organizmu. Od teraz będziesz wiedział jak uniknąć chemii w jedzeniu.

Spis treści

Szybsze starzenie się

Drapanie w gardle

Gorzka prawda

Resztki zębów w buzi

Masło dla ubogich

Tajemny składnik

Chemia w pożywieniu może zagrażać naszemu zdrowiu

Załączniki