Telefon: 71 343 26 15
0
Brak produktów w koszyku.
Domowy wyrób alkoholu. Historia samogonu - Andrzej Fiedoruk

Domowy wyrób alkoholu. Historia samogonu

Wydawnictwo: SBM
ISBN: 978-83-7845-697-1
Język: Polski
Data wydania: 22 luty 2013
Liczba stron: 145
Rozmiar pliku: 44,4 MB
Zabezpieczenie: Znak wodny
Cena katalogowa:
24,95 zł
Nasza cena:
19,99 zł

Dostępne formaty plików:

PDF

Alkohol towarzyszy ludzkości od zarania dziejów. Jest bardzo prawdopodobne, że już Sumerowie znali zasady destylacji i wykorzystywali je przy produkcji wonnych olejków. Natomiast Egipcjanie ulepszyli technikę produkcji alkoholu, który pierwotnie pełnił głównie funkcje religijne.
Produkcja samogonu, którego nazwa wywodzi się z języka rosyjskiego, cieszy się od lat niesłabnącym zainteresowaniem.  Alkohol stał się stałym elementem naszej kultury.  Do jego produkcji wystarczy zaledwie kilka prostych składników: woda, drożdże, cukier. Jednak nie musi to być produkt niskiej jakości, który odstrasza zapachem i smakiem. Dzięki sprawdzonym recepturom można uzyskać naprawdę wyjątkowy efekt.
Domowy wyrób alkoholu. Historia samogonu to doskonałe kompendium wiedzy na temat alkoholu, przydatne każdemu miłośnikowi wysokoprocentowych trunków. Książka prezentuje historię odkrycia i udoskonalania napojów alkoholowych na świecie, tradycję ich wyrobu na ziemiach polskich, a także interesujące przepisy i porady.

Szybki kontakt

tel: 71 343 26 15
kom: 600 757 926
kontakt@czytio.pl
poniedziałek - piątek 09:00 - 16:00
ul. Lelewela 4
53-505 Wrocław
Korzystamy z plików cookies w celu sprawnej realizacji usług i poprawnego działania strony.
Możesz określić sposób przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Więcej informacji znajdziesz tutaj »