Telefon: 71 343 26 15
0
Brak produktów w koszyku.
Warzywa. Wpływ warzyw na nasze zdrowie. Porady lekarza rodzinnego - Anna Kubanowska

Warzywa. Wpływ warzyw na nasze zdrowie. Porady lekarza rodzinnego

Wydawnictwo: Literat
ISBN: 978-83-7898-464-1
Język: Polski
Data wydania: 2013
Liczba stron: 36
Rozmiar pliku: 6,1 MB
Zabezpieczenie: Znak wodny
Nasza cena:
2,00 zł

Dostępne formaty plików:

PDF

Poznaj właściwości lecznicze warzyw, a także ich zastosowanie w kuchni i kosmetyce. Znajdziesz tu również informacje na temat tego, jak zdrowo się odżywiać, jak właściwie przygotowywać dania z warzyw, jakie są najlepsze metody przetwarzania warzyw, jaka jest rola błonnika. Poradnik skierowany jest do każdego, kto chce zadbać o swoje zdrowie i pragnie uważniej przyjrzeć się codziennej diecie.

Spis treści

Wstęp

Odżywianie się zgodnie z rytmem przyrody

Przetwory: kiszenie, mrożenie, suszenie

Co zrobić, by domowe przetwory były udane?

Podział warzyw

Cykoria

Dynia zwyczajna

Fenkuł

Groch

Kalarepa

Kukurydza

Ogórek

Pomidor

Por

Rzepa

Sałata

Seler

Szparagi

Szpinak

Ziemniaki

Czym są przeciwutleniacze?

Przygotowywanie potraw z warzyw

Błonnik pokarmowy

Wybierz się na ekologiczne zakupy

Szybki kontakt

tel: 71 343 26 15
kom: 600 757 926
kontakt@czytio.pl
poniedziałek - piątek 09:00 - 16:00
ul. Lelewela 4
53-505 Wrocław
Korzystamy z plików cookies w celu sprawnej realizacji usług i poprawnego działania strony.
Możesz określić sposób przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Więcej informacji znajdziesz tutaj »