Telefon: 71 343 26 15
0
Brak produktów w koszyku.
Prawo spółdzielcze. Komentarz praktyczny - Krystyna Kwapisz

Prawo spółdzielcze. Komentarz praktyczny

Wydawnictwo: LexisNexis
ISBN: 978-83-7806-485-5
Język: Polski
Data wydania: 2012
Liczba stron: 321
Rozmiar pliku: 2,1 MB
Zabezpieczenie: Znak wodny
Nasza cena:
79,00 zł

Dostępne formaty plików:

PDF
Prawo spółdzielcze. Komentarz praktyczny to publikacja dotycząca najważniejszych zagadnień związanych z prawem spółdzielczym. Komentarz w przystępny sposób przedstawia regulacje na temat zasad tworzenia i funkcjonowania spółdzielni. Omówiono w nim obowiązujące przepisy ustawy, odnoszące się m.in. do wszystkich grup, typów i rodzajów spółdzielni, spółdzielni produkcji rolnej, spółdzielni kółek rolniczych, spółdzielni pracy i spółdzielni mieszkaniowych, związków spółdzielczych i Krajowej Rady Spółdzielczej. Jednocześnie zwrócono uwagę na najważniejsze nowelizacje oraz istotne zmiany Prawa spółdzielczego. W opracowaniu przedstawiono także relacje, w jakich pozostają przepisy ustawy – Prawo spółdzielcze do przepisów ustawy o spółdzielniach mieszkaniowych i Kodeksu cywilnego.
W komentarzu zaprezentowano poglądy doktryny, orzecznictwo sądowe oraz praktyczne wskazówki dotyczące stosowania Prawa spółdzielczego.
Komentarz jest skierowany do praktyków stosujących przepisy Prawa spółdzielczego, tj. sędziów, radców prawnych, adwokatów, notariuszy, a także członków zarządów i rad nadzorczych spółdzielni mieszkaniowych.
Krystyna Kwapisz – jako radca prawny prowadzi obecnie kancelarię radcy prawnego w Warszawie. Jest absolwentką Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego. Zajmuje się stałą obsługą prawną podmiotów gospodarczych i osób fizycznych. Specjalizuje się w zagadnieniach prawa gospodarczego i prawa pracy.

Szybki kontakt

tel: 71 343 26 15
kom: 600 757 926
kontakt@czytio.pl
poniedziałek - piątek 09:00 - 16:00
ul. Lelewela 4
53-505 Wrocław
Korzystamy z plików cookies w celu sprawnej realizacji usług i poprawnego działania strony.
Możesz określić sposób przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Więcej informacji znajdziesz tutaj »