Telefon: 71 343 26 15
0
Brak produktów w koszyku.
Sekrety kuchni znakomitej. Makarony i ryż - Grzegorz Ostrowski

Sekrety kuchni znakomitej. Makarony i ryż

Wydawnictwo: Inpingo
ISBN: 978-83-63149-97-0
Język: Polski
Data wydania: 17 września 2012
Liczba stron: 32
Rozmiar pliku: 1,7 MB
Zabezpieczenie: Znak wodny
Nasza cena:
4,99 zł

Dostępne formaty plików:

EPUB

Nitki, wstążki, kokardki, świderki… Rodzajów makaronu są setki. I cały czas trwają dyskusje na temat, skąd ten uniwersalny produkt pochodzi. Chińczycy twierdzą, że makaron to ich wynalazek, a przepis we Włoszech znalazł się za sprawą podróżnika Marco Polo. Włosi temu nie dają wiary i twardo obstają przy wersji, iż to oni wymyślili makaron. Niektórzy zaś historycy twierdzą, że ciasto makaronowe było już znane w starożytnym Rzymie. Jaka jest prawda? Prawda jest taka, że makaron to chyba najbardziej uniwersalny produkt w kuchni. Można z niego wyczarować wspaniałe dania w kilkanaście minut.
Z jakim sosem podawać różne rodzaje makaronu? Tylko z najbardziej smakowitym! Choć nie ma sztywnych reguł, przyjęło się, że długi i cienki makaron najlepiej pasuje do sosów na bazie oliwy oraz owoców morza

Spis treści

Makarony i ryż
Risotto – receptura klasyczna
Penne z sosem śmietanowo-serowym z zielonym pieprzem
Nasi goreng, czyli ryż smażony z rozmaitościami
Spaghetti z błyskawicznym sosem pomidorowym z boczkiem
Spaghetti z krewetkami w sosie śmietanowo-cytrynowym
Tagliatelle w sosie śmietanowym z tuńczykiem
Tagliatelle z szynką i zielonym groszkiem
Spaghetti z oliwkami i pomidorami
Lazania pomidorowo-serowa
Smażony makaron ryżowy z grzybami mun i zielonym groszkiem
Paella z owocami morza i kurczakiem

Szybki kontakt

tel: 71 343 26 15
kom: 600 757 926
kontakt@czytio.pl
poniedziałek - piątek 09:00 - 16:00
ul. Lelewela 4
53-505 Wrocław
Korzystamy z plików cookies w celu sprawnej realizacji usług i poprawnego działania strony.
Możesz określić sposób przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Więcej informacji znajdziesz tutaj »